perjantai 31. heinäkuuta 2015

Koodausta oppimaan

Kesäloma on loppupuolellaan ja ajatukset alkavat kiertää työhön liittyvien asioiden ympärillä. Minulle on tosin aina ollut haasteellista erottaa työ- ja muu elämä toisistaan, koska olen niin kiinnostunut monenlaisista asioista ja hyödynnän erilaisissa yhteyksissä löytämiäni juttuja sekä kotona että koulussa.

Olen menossa ensi viikolla kolmeksi päiväksi Helsinkiin Kiinnostaako koodaus? -koulutukseen. Se toteutetaan Innokas-verkoston ja Helsingin yliopiston Tietojenkäsittelytieteen laitoksen yhteistyönä. 

Olen erityisen innostunut siitä, että koulutukseen on tulossa sekä ala- että yläkoulun opettajia. Hienoa päästä keskustelemaan ja jakamaan kokemuksia. Ohjelman mukaan koulutukseen sisältyy myös paljon toiminnallisuutta. Scratch ja Scratch Jr. ovat periaatteessa tutut ennestään, mutta odotan oppivani paljon lisää ja saavani ideoita niiden hyödyntämiseen. Opetan alkavana lukuvuonna 5.-6. -yhdysluokkaa ja toivon osaavani neuvoa oppilaitani tekemään pelejä tms. 

Legorobotiikka on uutta ja jännittävää. Ja pelillisyys opetuksessa on aina hieno juttu! Ops:sta puhuminen ja sen ymmärtäminen on tärkeää ja tuo minulle varmasti uutta ymmärrystä viemään asiaa eteenpäinkin. 


Jaa-a. Mielenkiintoinen koulutus, uskoisin. Kerron lisää myöhemmin!

Tässä vielä kopio kurssin esitteestä:
"Tervetuloa innostumaan ohjelmoinnin opetuksesta! Koulutus toteutetaan kolmen päivän mittaisena kokonaisuutena, jonka aikana ohjataan opettajia ohjelmoinnin opettamiseen vuoden 2016 opetussuunnitelman mukaisesti. Koulutuspäivien aikana käsitellään toiminnallisesti ohjelmoinnin opetusta luokkien 1-6 ja luokkien 7-9 näkökulmista. Koulutus rakentuu ala- ja yläkoulun opettajien yhteisistä kokonaisuuksista. Koulutuksen aikana kartoitetaan opettajien tarpeita ja haasteita ohjelmoinnin opettamiseen liittyen. Kartoituksen tuloksia hyödynnetään keväällä 2016 järjestettävän kaikille avoimen ohjelmoinnin opettamiseen liittyvän verkkokurssin suunnittelussa ja toteutuksessa. Koulutus toteutetaan yhteistyössä Innokas-verkoston ja Helsingin yliopiston Tietojenkäsittelytieteen laitoksen kanssa."

Ei kommentteja: